3,5 % din impozit

3,5% din impozitul reținut în 2023

salariu sau pensie

 
 
 
 

3,5% din impozitul reținut în 2023

activități independente

 

POȚI COMPLETA FORMULARUL ȘI PE SITE-ul:

3,5% din impozitul reținut în 2023

(clik pe logo)

 
 

DE CE SĂ REDIRECȚIONEZI 3,5%?

       Unele lucruri nu depind de noi. Altele însă da! Depinde de tine ce se va întâmpla cu 3,5% din impozitul pe veniturile tale din 2023, reținut deja de stat. Poţi spune statului să trimită 3,5% din acest impozit către un ONG. Fiecare sumă contează foarte mult. Nu este vorba doar de bani, ci şi de încrederea pe care o transmiţi. 

Începând cu anul 2018  persoanele fizice au posibilitatea să dispună cu privire la destinaţia unei sume în cotă de 3,5% din impozitul pe veniturile din anul precedent pentru susținerea entităților nonprofit.

Este fără cheltuieli suplimentare – suma nu reprezintă o sponsorizare sau donație.

Alternativele sunt:

(1) 100% din impozitul pe veniturile realizate în 2023 merg către stat.

Sau…

(2) 96,5% către stat şi 3,5% către ACAS Alba IuliaEste decizia ta!

CUM VOR FI FOLOSIȚI BANII TĂI?

  ACAS este furnizor de servicii acreditat de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale  (vezi documentul MMSS  din 10.01.2022, poziţia 41) şi deţine Centrul de Recuperare pentru Copii “Gepetto” care este licenţiat de către Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (vezi documentul MMSS din 10.01.2022, poziţia 79).

    Toate fondurile strânse prin campania de redirecționare a 3,5% le vom folosi pentru activitățile de recuperare a copiilor care frecventează CRC “Gepetto” și pentru a putea sprijini copiii cu dizabilităţi şi familiile acestora în dificilul drum al integrării.

CUM REDIRECŢIONEZI CEI 3,5%?

 1. Descarci Formularul 230 precompletat cu datele ACAS Alba Iulia.
 2. Completezi formularul (instrucțiuni de completare)
  • de mână, cu majuscule. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale, sau
  • direct în format electronic.
 3. Formularul completat
  • îl trimiți prin poștă la Administrația Financiară de care aparții, sau
  • îl depui direct la registratura Administrația Financiară de care aparții, sau
  • îl trimiți printat și scanat direct către noi la adresa office@acas-alba.ro,  urmând ca noi să îl trimitem spre ANAF (Conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020.)

Termenul de depunere

25 mai 2024 este termenul până la care persoanele fizice pot depune, formularul 230 “Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat” pe veniturile realizate în anul 2023.

Vă mulțumim că ați ales Asociația pentru Consiliere și Asistență Specializată – ACAS Alba Iulia pentru redirecționarea celor 3,5% din impozitul pe venit și vă asigurăm că vom utiliza cu multă responsabilitate sumele strânse!